Заборавениот крал гуду Светско книжевно богатство Kiwi.mk
Share:
Deal

Заборавениот крал гуду

490 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Категории: Светско книжевно богатство

Поврзани производи

Дневна дампинг акција

Опис

„Заборавениот крал Гуду“ е ремек-дело на авторката Ана Марија Матуте и еден од најдобрите романи на овој век. Преполн бајки и фантазии, ги опишува раѓањето и ширењето на кралството Олар, во метеж од ликови, авантури и симболички пејзажи: мистериозниот Север, негостољубивите степи на Истокот и Југот, богати и бујни, што го ограничуваат распространувањето на кралството Олар, во чија судбина учествуваат една лукава девојка од Југот, магијата на еден стар волшебник и правилата на игра на едно суштество од подземјето.

Овој роман е една голема метафора за човекот и за неговата историја. Реалноста и легендите, минатото и иднината се измешани во фикција што се храни со грижи, сомнежи и желби што со векови ја поттикнуваат човечката природа и владеат со неа.

Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.