Војната со Ханибал Историја Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13294 Категорија

Војната со Ханибал

300 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Категории: Историја

Опис

Во големата историја на Рим од Ливиј, во книгите од 21 до 30, е содржан конечниот и детален приказ од древните времиња на инвазијата на Ханибал на Италија во 218 г. пр.н.е., како и на војната што ја води со Римјаните во текот на следните шеснаесет години.
Интересното раскажување на Ливиј живописно ја пренесува драматичноста на го-
лемите битки, при што учесниците во нив, како и самите настани, семоќно оживеани на овие страници.
Од овој нов превод оддишува брилијантноста на стилот на Ливиј, а проследен е со фасцинантен вовед и белешки. Опсежниот вовед претставува своевиден пресек на ликот и делото на Ливиј, неговата работа, неговата историска прецизност, неговите извори и на текот на кампањата на Ханибал направен од еден научник многу добро познат токму по неговото познавање на Ханибал и на неговата доба. 
Во изданието е поместен и речник на римски и на картагински поими и термини, хронолошка табела, индекс, една низа детални карти и дискусија за маршрутата на Ханибал од југот на Шпанија преку Алпите до Италија.
Ова извонредно и сеопфатно издание е совршено за љубителите на класичната книжевност, за оние што се интересираат за древната или за воената историја и за студенти од најширок дијапазон области.
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.