Сестрата на Дон Кихот Светско книжевно богатство Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13188 Категорија

Сестрата на Дон Кихот

230 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Категории: Светско книжевно богатство

Опис

Дејството во романот „Сестрата на Дон Кихот“ е сместено во триесеттите години во Берлин. Централна фигура е сликарот Тео Шрат, кој е неискусен во љубовта и има задача да ù наслика портрет на младата и убава вдовица, Саскија Скорел. Уште при првата средба Шрат е маѓепсан од нејзината појава и се вљубува во неа без задршка. Истовремено, открива дека таа живее во свој свет преполн илузии, во некоја сонувана замисла за себеси.

Возбудениот сликар, подозрив и љубоморен, сега работи на портретот на неговиот модел, вдовицата Вајтцух, чија мистичност таинствено се вовлекува во сликата. Но, Тео е спречен да ја дофати Саскија на платното…

Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.