Сеќавања за Сократ Биографии / лидери Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13218 Категорија

Сеќавања за Сократ

150 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Категории: Биографии / лидери

Опис

По погубувањето на Сократ во 399 г. п.н.е., некои од неговите следбеници пишуваат дијалози во кои го сместуваат како протагонист и, на тој начин, го видоизменуваат овој голем филозоф во една вистинска легендарна фигура.

Портетот на филозофот кој ни го дава Ксенофон е единствениот покрај оној на Платон кој успева да пеживее до ден-денес и, покрај тоа што ни понудува едно мошне лично толкување на мислата на Сократ, тој во исто време, разоткрива многу и за човекот и за неговите филозофски погледи на светот.

Дијалозите на Ксенофон понудуваат фасцинантни увиди во светот на Сократ, но и во интелектуалната атмосфера и во секојдневниот живот во античка Грција.

Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.