Share:
Deal
SKU: nitewhite Категорија Ознаки: , Brand:

Philips Zoom NightWhite 16%CP (карбамид пероксид гел) средство за ноќно белење заби

2,950 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Опис

Препорачан од стоматолози.

Блага солуција (гел) 16% карбамид пероксид која овозможува подолготрајни дневни сеанси на белење за оние кои сакаат поинтензивна белина на забите.

Најефикасниот и безбеден третман за домашно белење заби. Препорачан од стоматолози.

Не постои поефикасен третман на белење!

NightWhite 16% CP(карбамид пероксид):
2-4 часа еднаш на ден, или преку ноќ. Oптимални резултати во рок една недела.

Не постои поефикасен третман на белење!

Три чекори до бели заби
1. Обликувај ги позиционерите према твоите заби – се прави еднаш (види детални инструкции)
2. Постави по една капка гел во секој отисок од заб во позиционерите
3. Постави ги позиционерите на забите
*печатени инструкции следуваат со производот

Не постои поефикасен третман на белење!

Пероксидната солуција ги оксидира и отстранува обоените молекули насобрани во микроскопските празни простори во структурата на забот, додека структурата на забот останува непроменета.
Покрај докажаното дејство на пероксидите во белењето на забната супстнца и отстранување на дисколорации, Philips Zoom home whitening содржи патентирана технологија со аморфен калциум фосфат (ACP), како и докажаната ефикасност на калиум нитрат,  кои природно ги пополнуваат микроскопските дефекти на површината на забите, ја измазнуваат глеѓта и го подобруваат површинскиот сјај на забите.

Philips Zoom home whitening:
* ја намалува транзиторната чувствителност
* не дозволува да се врати темната боја на обелените заби
* ја зголемува глаткоста и сјајот на забите
*
Технологијата со аморфен калциум фосфат рапидно преципитира кристали на калциум фосфат на површината но и во денталните тубули при што ја намалува транзиторната чувствителност. Емајлот на забот во најголем дел се состои од калциум фосфатни минерали.

Патентираната технологија на аморфен фосфат природно се врзува за забната површина, пополнувајќи ги микроскопските забни дефекти при што ја подобрува глаткоста и сјајот на насмевката. Дополнително, клинички испитувања  укажуваат дека потемнувањето на забите и по 6 месеци по белењето е неприсутно.

Формулата на Philips Zoom DayWhite и NiteWhite е една од најефикасните средства за белење заби на пазарот денес.
* ништо на пазарот досега не бели заби побрзо и подобро
* патентирани шприцеви со двоен клип за ефикасно мешање на гелот
* високо вискозен гел кој овозможува подобар контакт со забите
* одличен вкус на ментол

Што е белење на заби?

Процес со кој се осветлува нијансата на забите преку отстанување на дисколорациите во глеѓта и дентинот на забот. Системот се состои од блага солуција (гел) која се поставува во индивидуален позиционер над забите во времетраење пропишано од производителот.

Зошто настанува дисколорација на заби?

Постојат повеќе фактори (надворешни и внатрешни) кои предизвикуваат потемнување на забите до темна жолтеникаво сива боја. Најчести причини се стареење, внесување обоени пијалоци (кафе, чај, кола, тутун), недоволна хигиена, траума.

Кој е дополнителен бенефит?

Пациентите често опишуваат зголемена самодоверба, подобрување на оралната хигиена и зголемен интерес за стоматологијата.

Кај кого може да се очекува ефект?

Кај најголем дел од пациентите белењето на забите има одличен ефект. Степенот на белина варира од пациент до пациент, зависно од структурата на забите, како и бројот на апликации и времетраењето на третманот согласно упатството на системот кој се користи.

Дали е безбедно?

Да!

Истражувањата и клиничките студии покажуваат дека избелувањата на заби со карбамид пероксид или водороден пероксид се безбедни за забите и непцата. Всушност, многу стоматолози го сметаат овој процес на белење како најбезбедна козметичка стоматолошка процедура достапна денес.

Кој е механизмот на белење?

Пероксидната солуција ги оксидира и отстранува обоените молекули насобрани во микроскопските празни простори во структурата на забот, додека структурата на забот останува непроменета. Самото оксидирање и отстранување на обоените молекули драматично го осветлува забот. Пероксидната солуција брзо и лесно се распределува по целата површина на забот, така што и да не е целиот заб покриен со гел, целиот ќе се избели. Бројни студии ја докажаа ефикасноста на пероксидите во процедурите за избелување заби.

Колу време трае третманот?

Иако ефект се гледа уште првите денови, максималните резултати се добиваат кога третманот е континуиран од 7 до 14 дена.

Кои се компликации?

Привремена чуствителност на ладно и привремена иритација на непцето се компликации кои можат да се јават кај некои пациенти, но истите се транзиторни. Чуствителноста на ладно е блага и сама се повлекува. Иритацијата на непцето може да настане доколку вишок гел има контакт со непцето. Иритацијата се повлекува сама по себе. Овие се најниските концентрации на од овој бренд, па така евентуалните компликации се сведени на минимум и се многу ретки.

Формулацијата на ACP (amorphus calcium phosphsate) која е дополнителна компонента има задача да ја намали чувствителноста на забите при и после третманот на избелување.

НЕМА СТРУКТУРНИ ИЛИ ФУНКЦИОНАЛНИ НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ НА ЗАБИТЕ.

Колку траат резултатите?

Избелените заби секогаш ќе бидат побели. Препорачано е кај пациенти кои во големи дози конзумираат кафе, чај, црвено вино и тутун, да прават “touch up” сеанси на интервали од 6 до 12 месеци.

ВО СКОПЈЕ

Испорака во Скопје правиме истиот ден за нарачките реализирани до 10ч. Во спротивно испорачуваме следниот ден.

Испорака во Скопје чини 45 денари, oсвен ако е наведено декa испораката е бесплатна за конкретниот производ

Јавуваме телефонски пред испорака на врата.

НАДВОР ОД СКОПЈЕ

Испораката вон Скопје е плус еден ден

Надвор од Скопје испорачуваме преку нашата партнер компанија “ЕЛС ПОШТА”.

Испорака во Скопје чини 100 денари, oсвен ако е наведено декa испораката е бесплатна за конкретниот производ

Напомена: во ретки случаи испораката надвор од Скопје може да биде и до 72 часа од нарачката.

ЕЛС ПОШТА јавува телефонски пред испорака на врата.

Испорака во Скопје правиме истиот ден за нарачките реализирани до 10ч. Во спротивно испорачуваме следниот ден. Испораката вон Скопје е +1 ден. Цена на испорака во Скопје е 45 денари, вон Скопје е 100 денари. Поради мерките за здравствена безбедност што се во сила за заштита на нашите вработени, може да се случи благо доцнење со испораката надвор од Скопје. Благодарни сме за вашето трпение.
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.