Пабло неруда: страст за животот Биографии / лидери Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13214 Категорија

Пабло неруда: страст за животот

490 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Категории: Биографии / лидери

Поврзани производи

Дневна дампинг акција

Опис

Повеќе од триесет години по смртта на Пабло Неруда неговата поезија продолжува да се чита низ целиот свет. Се движи во огромен опсег – од лиризмот на Дваесет љубовни песни и една безнадежна до епската широчина на Сеопшта песна.
Малкумина добитници на Нобеловата награда уживаат толку широка и трајна популарност.
Во оваа прва авторитетна биографија која излегува на англиски јазик, Адам Фајнстајн изложува информативни интервјуа со најблиските пријатели, соработници и живи роднини на поетот, како и новооткриени документи. 
Го следи животот на Неруда од неговото болежливо детство во Чиле, преку 
политичкиот ангажман и книжевна слава, па сè до неговата смрт во 1973 г. во деновите на пучот кој го донесе Пиноче на власт.
Оваа биографија е прв потполн и живописен портрет на човекот чиј драматичен живот, динамична поезија, посвете- ност кон социјалната правда и животна радост го чинат него- виот живот симбол на целиот дваесетти век.
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.