Математика 1, збирка задачи со игри и активности Математика Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 12981 Категорија

Математика 1, збирка задачи со игри и активности

250 ден

Нема на залиха

Категории: Математика

Поврзани производи

No related in-stock products found

Дневна дампинг акција

Опис

Оваа книга преставува збирка од задачи, игри и активности по математика изготвени според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ, која е адаптирана и одобрена од страна на Бирото за развој на образованието на Р. Македонија.

Содржините во збирката се распределени во согласност со редоследот на наставните цели во програмата и упатството дадени од Бирото за развој на образованието и во целост ја поткрепуваат програмата, давајќи им на децата можност да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.
Збирката преставува важна компонента во дидактичкиот комплет по математика, во кој се содржани работните тетратки (прв, втор и трет дел), прирачникот за наставници и други ресурсни материјали, а во насока на продлабочување и проширување на знаењата и вештините по математика за ова одделение.
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.