Леонард Бернштајн Биографии / лидери Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13448 Категорија

Леонард Бернштајн

890 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Qty

Категории: Биографии / лидери

Опис

Каква ли предност имав пред кој било друг конвенционален биограф!
Дискретно ја скривав сопствената блискост со Леонард Бернштајн, ограничувајќи се на фусноти во стилот ,,Авторот бил присутен во таа пригода”, меѓутоа како негов постојан соработник, дваесет и пет години бев интимно поврзан со Бернштајн и со неговите светови.
Најмалку што можев да сторам за да му се одолжам на некој начин по неговата смрт беше да напишам негова биографија. Целта ми беше да создадам еден заокружен портрет на неговиот творечки и личен живот. Тој беше човек за кого музиката беше постојана, опсесивна нужност, сеедно дали како композитор, диригент, едукатор, пијанист или како писател.
Во рубриката ,,професија” од својот пасош се опишуваше себеси со еден збор: ,,музичар”.
Музиката навистина беше неговиот живот, но неговиот живот беше многу повеќе отколку само музика.
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.