Јас Светско книжевно богатство Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13197 Категорија

Јас

290 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Категории: Светско книжевно богатство

Поврзани производи

Дневна дампинг акција

Опис

Во средиштето на романот „Јас“ е приказната за еден неуспешен поет, кој работи во државната безбедносна служба на ДР Германија. 

Првенствено, дејството во „Јас“ го води наратор во прво лице, но постепено раскажувањето се премостува кон протагонистот кој наизменично се претставува со кратенките К., В. и со името Камберт, работник во фабрика и писател, жител на провинција во Источна Германија во осумдесеттите, кој се развива збунет и отуѓен. Тој се запознава со извесен Фојербах, припадник на службата Штази, кој го праќа во Источен Берлин за да се инфилтрира во книжевниот андерграунд. 

При пишувањето на извештаите, поткажувачот го пречекорува прагот на службениот повик и се води од писателскиот агенс за креирање приказна. Истовремено, го губи и личното „јас“, во еден кошмарен свет каде што секој секого го демне, но блискоста изостанува.

 

Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.