Фармацевтска анализа: учебник за студенти по фармација и фармацевтски техничари Фармација Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: 13273 Категорија

Фармацевтска анализа: учебник за студенти по фармација и фармацевтски техничари

1,590 ден

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

Категории: Фармација

Поврзани производи

Дневна дампинг акција

Опис

Ново во ова издание:
• Дел за масната спектрометрија е во целост напишан одново, со цел да го одрази
огромниот напредок во инструментацијата.
• Делот за течна хроматографија под ултрависок притисок е значајно преработен за да го покрие најновиот развој на оваа техника.
• Делот за нуклеарната магнетна резонантна спектроскопија е одново напишан од
страна на експерт за оваа сложена аналитичка техника.
• Книгата, земена како целина, е ажурирана со цел да понуди јасен и стручен осврт на најчесто користените техники при контролата на квалитетот на фармацевтските производи.
Во книгата се вклучени:
• Пресметки со кои се прикажува примената на математиката во фармацевтската
анализа.
• Наместо купишта факти — к лучни точки, со чија помош читателот навистина ќе го разбере матерјалот и ќе положува испити.
• Тестови за самооценување, насочени главно кон едноставни аритметички
пресметки со аналитичките податоци.
Мислења од студентите за претходното издание:
„Дипломата по фармација не е ништо доколку во текот на студиите немало некој
предмет што го мразиш. За мене, тоа беше фармацевтската анализа. Сувопарни,
здодевни, на тие предавања почнував да `рчам во рок од неколку минути… Но, дали сакаш да го совладаш матерјалот на паметен начин? Користи ја оваа книга… Брзо ќе научиш сè што треба да знаеш за една убава десетка на испит!“
„Немам ништо лошо да кажам за оваа книга бидејќи ми помогна да добијам десетка по предмет кој претходно не можев да го поднесам, па што би било подобро од тоа?“
„Оваа книга ми беше од огромна корист. Совршено го надополни соодветниот
предмет при студирањето, лесно се разбира и вреди за парите.“
„Извонредна за пишување упатства и проверка на испити. Сè што требаше да знам
беше внатре, лесно за наоѓање и со вистинската мера на деталност.“
„Доколку се бара сеопфатен референтен текст за гасна хроматографија, течна
хроматографија под висок притисок, УВ-ВИД спектроскопија, нуклеарна магнатна резонантна спектроскопија итн. како дел од студиите по фармација, дефинитивно го препорачувам купувањето на овој учебник“
„За вас кои не се баш најдобри во математика, секоја тема содржи низа решени
задачи, заедно со мали вежби кај најважните делови во поглавјето, кои топло
препорачувам да ги поминете: самодовербата која ми ја дадоа за време на испитот
ми беше од голема помош… Друга предност е што секое поглавје започнува со
преглед на обработените теми, што е згодно за брзо потсетување… Исто така, оваа е една од ретките книги што комбинира различни аспекти на аналитичката хемија, како UV/ IR/ HPLC/ GC/ NMR спектроскопија.“
Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.