Опис
На едно место се собрани најновите информации за научните достигнувања, технологиите и за апликациите за производите од месо, нивните нуспродукти и начините на преработка. Разгледани се деталите околу безбедноста на работниците, управувањето со отпадот, колењето, процената на труповите и безбедно постапување со месото. Секој што работи во месната индустрија мора да ја има оваа книга која е сеопфатна и детална. За ова прекрасно издание треба да им заблагодариме на:
И.Х.Хјуи – претседател и консултант во „Научно-технолошки системи“, Западен Сакраменто, Калифорнија. Тој е член на Институтот за технолози за храна и на Меѓународната асоцијација за заштита на храната;
Веи-Кит Нип – професор по наука за храна на Одделот за молекуларна биологија и биосистемски инженеринг при Универзитетот во Хонолулу, Хаваи;
Роберт В.Роџерс – професор по наука за месо и за млечни производи и по наука за храна и за технологија на Државниот универзитет од Мисисипи;
Овен А.Јанг – директор за истражување во Центарот од Хамилтон „Миринг“, Нов Зеланд, исто така, член на Кралското здружение од Нов Зеланд, со повеќе од 20 години искуство во областа.
Овој уредувачки тим од еминентни експерти е уште еден доказ за вредноста на оваа книга која без да се наметнува станува составен дел од секоја лична библиотека на професионалците од месната индустрија.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.