Vitamin d3 multi esence 1000 iu капсули, 30 Витамин Д Kiwi.mk
Share:
Deal
SKU: VITD0 Категорија Ознака: Brand:

Vitamin d3 multi esence 1000 iu капсули, 30

203 ден

Нема на залиха

Категории: Витамин Д

Поврзани производи

Дневна дампинг акција

Опис

VITAMIN D3 MULTI ESENCE 1000 IU капсули, 30

Состав

Фармацевтска форма
Меки капсули
Дејство
Витаминот Д е липосолубилен витамин којшто се синтетизира во кожата под дејство на УВ-светлина.Тој се претвора во 25 (OH) D во црниот дроб и понатаму до активната форма (калцитриол 1,25 (OH)2 D) во бубрезите или во другите органи. Вклучен е во метаболизмот на коските, ја зголемува апсорпцијата на калциумот од цревата, но, исто така, има и многу важна улога во нормалниот имунолошки одговор. Витаминот Д врши имуномодулаторни активности. Постојат студии коишто ја демонстрираат неговата улога во зголемувањето на способноста на вродениот имунолошки систем да се бори против патогените микроорганизми.
Витаминот Д достигнува најниско ниво во текот на зимските месеци и затоа научниците често го нарекуваат „сезонски стимул“, бидејќи ниските нивоа на витамин Д се поврзани со зголемена појава на респираторни инфекции.
Употреба
MULTI ESSENCE Витамин Д3, како храна за посебна нутритивна употреба – храна за посебни медицински намени, ги задоволува зголемените потреби од витамин Д3 кај возрасните. Производот е наменет за диететско регулирање состојби и болести кај коишто е неопходно надоместување на витаминот Д.
Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
Витаминот Д придонесува за нормална мускулна функција.
Витаминот Д придонесува за одржување здрави коски.
ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА
Еднаш дневно, по една капсула.
Пакување
Картонската кутија содржи 30 меки капсули (2 блистери) и упатство за употреба.

Моја нарачка
Сешуте немате нарачка

Looks like you haven't made a choice yet.