FAQ Најчести прашања


Што е Kiwi.mk?

Kiwi.mk е онлајн продавница која овозможува да ги нарачуваш секојдневите омилени производи директно од магацин и тоа по магацински цени, а производите ти ги доставувува на рака, дома или на работо место.

Како штедам со Kiwi.mk

Поинаквиот концепт на kiwi овозможува производи да ги нарачуваш директно од магацин. Тоа ни овозможува нам да ги намалиме нашите оперативни трошоци а со тоа сме во можност да ги намалуваме цените на производите тебе. Така поголемиот дел од заштедата ја даваме на нашите клиенти преку пониски цени, а нешто задржуваме за нас за да покриеме трошоци и да исплатиме труд.

Уште еднаш, заштеда има поради:

  • пониските цени на сите производи поради нашата оперативна ефикасност
  • редовните промотивни акции, за што навремено ќе те известуваме

Како да нарачувам?

За да нарачаш производи, оди на страните каде се изложени производите и додавај она што ти треба производи во "нарачки" притискајќи копчето "Додади +" кое го има под секој производ. Кога ќе завршиш со нарачки, притисни "Оди на Наплата".

Како да платам?

На страната за наплата посочуваш каде и кога твојот kiwi доставувач да ти ја достави нарачката. Веднаш потоа ќе добиеш можност да платиш.

За да ги поедноставиме работите, одлучивме нарачките да се плаќаат само со платежни картичики, и тоа со било која VISA, MasterCard и Maestro од било која банка. Со оваа одлука ние ќе имаме дополнителен трошок-провизија према Банките, но спремни сме да го прифатиме со цел да биде поедноставно за нашите клиенти. Online наплатата се извршува безбедно благодарение на највисоките стандарди за безбедност на HALKBANK AD SKOPJE и ASSECO-SEE.  Плаќањето и податоците од платежната картичка се реализира на платфомрата на ХАЛКБАНК, а со тоа KIWI.mk нема никаков контакт со податоците од платежните картички.

Како и кога ќе ги добијам производите?

Kiwi.mk има своја служба за достава. Според реонот во кој живеете или работите ви следува личен kiwi доставувач кој ќе ти биде на располагање за сите нарачки.

Доставите се реализираат  следниот од нарачката. На пример ако нарачката се направи денес вечер, твојот kiwi доставувач ќе ти ја донесе утре во времето и на местото кое ќе го посочиш. Доставувачот јавува пред доставата.

FAQ Најчести прашања


Што е Kiwi.mk?

Kiwi.mk е онлајн продавница која овозможува да ги нарачуваш секојдневите омилени производи директно од магацин и тоа по магацински цени, а производите ти ги доставувува на рака, дома или на работо место.

Како штедам со Kiwi.mk

Поинаквиот концепт на kiwi овозможува производи да ги нарачуваш директно од магацин. Тоа ни овозможува нам да ги намалиме нашите оперативни трошоци а со тоа сме во можност да ги намалуваме цените на производите тебе. Така поголемиот дел од заштедата ја даваме на нашите клиенти преку пониски цени, а нешто задржуваме за нас за да покриеме трошоци и да исплатиме труд.

Уште еднаш, заштеда има поради:

  • пониските цени на сите производи поради нашата оперативна ефикасност
  • редовните промотивни акции, за што навремено ќе те известуваме

Како да нарачувам?

За да нарачаш производи, оди на страните каде се изложени производите и додавај што ти треба притискајќи копчето "НАРАЧАЈ +" кое го има веднаш под секој производ. Кога ќе завршиш со нарачки, притисни "Оди на Наплата".

Како да платам?

На страната за наплата посочуваш каде и кога твојот kiwi доставувач да ти ја достави нарачката. Веднаш потоа ќе добиеш можност да платиш.

За да ги поедноставиме работите, одлучивме нарачките да се плаќаат само со платежни картичики, и тоа со било која VISA, MasterCard и Maestro од било која банка. Со оваа одлука ние ќе имаме дополнителен трошок-провизија према Банките, но спремни сме да го прифатиме со цел да биде поедноставно за нашите клиенти. Online наплатата се извршува безбедно благодарение на највисоките стандарди за безбедност на HALKBANK AD SKOPJE и ASSECO-SEE.  Плаќањето и податоците од платежната картичка се реализира на платфомрата на ХАЛКБАНК, а со тоа KIWI.mk нема никаков контакт со податоците од платежните картички.

Како и кога ќе ги добијам производите?

Kiwi.mk има своја служба за достава. Според реонот во кој живеете или работите ви следува личен kiwi доставувач кој ќе ти биде на располагање за сите нарачки.

Доставите се реализираат  следниот од нарачката. На пример ако нарачката се направи денес вечер, твојот kiwi доставувач ќе ти ја донесе утре во времето и на местото кое ќе го посочиш. Доставувачот јавува пред доставата.