Омега

DrLEO® BABY D3+DHA Omega, твист офф капсули, 30

420 ден

9 in stock

Нарачај до 10ч, испорака до врата истиот ден. * вон Скопје + 1 ден

  • БЕНЕФИТ
  • ДОЗИРАЊЕ
  • ИСПОРАКА & КОНТАКТ
  • Additional information
Бенефит

DrLEO® BABY D3+DHA Omega е храна за посебна медицинска намена за дневно надополнување на витаминот Д3 и есенцијалните Омега-3 масни киселини (DHA-Докозахексаеноична киселина) кај новороденчиња, доенчиња и мали деца, од 8от ден од раѓање до крајот на 3та година од раѓање.
DrLEO® BABY D3+DHA Omega е наменет за диететско регулирање на рахитис и нарушена функција на видот-ретинопатија.
Препорачана дневна доза на витамин Д3 и есенцијалните oмега-3 масни киселини (DHA– Докозахексаеноична киселина) во една “twist-off” капсула – 10мкг(400и.е) витамин Д3 и 100мг DHA.
DrLEO® BABY D3+DHA Omega содржи “twist-off” меки капсули кои се отвараат со вртење, за најкомфорна примена со лесно и прецизно дозирање.

Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските и забите кај децата како и за нормално функционирање на имунолошкиот систем.
DHA – Докозахексаеноичната киселина е есенцијална полинезаситена масна киселина која не се создава во човековото тело и е потребно надополнување на дневниот внес со DrLEO® BABY D3+DHA Omega.
DHA е главна и исклучително важна структурна маст во мозокот, ретината на окото и нервните клетки.

  • DHA придонесува за одржување на нормална функција на мозокот
  • DHA придонесува за одржување на здрав вид
  • Витаминот Д придонесува за нормален раст и развој на коските и забите
  • Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем
  • Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција и употреба на калциумот

DrLEO® BABY D3+DHA Omega е произведен според највисоките стандарди за квалитет.

Препорачана дневна доза: 
1 “twist-off” капсула дневно, од 8от ден од раѓање до крајот на 3та година од раѓање.
Доколку новороденчето редовно користи DrLEO® BABY D3+K1 до крајот на третиот месец после раѓање, тогаш се препорачува започнување со DrLEO® BABY D3+DHA Omega од почетокот на четвртиот месец од раѓање. Доколку е потребно, лекарот може да ја прилагоди дневната доза на витамин Д3 и DHA и да препорача поголема дневна доза.

Kiwi.mk ги испорачува производите до врата, уредно и ефикасно! Испораката во Скопје ја вршиме со нашата брза kiwi достава. Испораката вон Скопје ја вршиме преку нашата партнер компанија ELS пошта.

Колку чини достава?

Освен кога е наведено дека доставата е бесплатна за конкретен производ/и, испораката во Скопје чини 45 денари.

Испорака вон Скопје чини 100 денари за ELS пошта.

Кога ќе ја добијам нарачаката?

Во Скопје испорачуваме истиот ден доколку нарачката е направена до 10ч наутро, во спротивно испораката се реализира следниот ден.

Вон Скопје испорачуваме истиот ден по карго доколку нарачката е направена до 10ч наутро, тоа значи дека следниот ден ќе биде доставена до врата. Доколу нарачката е направена по 10ч, испораката по карго се реализира следниот ден.

Имаш прашање?

Клик и пиши на Messenger или на следната адреса  info@kiwi.mk, одговараме на сите пршања 🙂

Additional information

Brands