Moja Препорака

490 ден.

390 ден.

Нарачај тука по цена од 390 денари 👇

Please enter your name.
Внеси телефонски број
Внеси адреса и Град

Достава до врата се врши следниот ден по нарачката. Доставата во Скопје е бесплатна. Доставата надвор од Скопје чини 60 денари - Карго експрес.

Amazon 4.6/5 star rating ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Официјална лиценцирана македонска верзија 

Преведена на повеќе од 25 јазици

Продадени над 5,000 примероци кај нас, над пола милион ширум светот

Автор: д-р Луис Боргенихт, педијатар од САД

 

Што содржи прирачникот?

 

✅ Подготовки на домот - кои се основните и дополнителни реквизити и бебешка галантерија кои ти требаат…

✅ Општа грижа - како да се поврзеш со бебето, избор на цуцли, игри за зајакнување, држење, повивање, масирање итн…

✅ Исхрана на бебето - распоред и мерење на исхраната, доење, исхрана од шише, одржување хигиена при исхрана, воведување цврста храна итн…

✅ Програмирање режим на спиење  - техники за програмирање на спиењето,  дома и надвор…

✅ Општо одружување - пелени, хигиена, шишање, облекување, заштита од топло и ладно…

✅ Раст и развој - како да го следиш развојот, како да ги мериш рефлексите, развојни пресвртници месец по месец, вербална комуникација, движење на бебето,  тежина и должина, како да го надминеш стравот од одвојување, справување со нервозни испади…

✅ Итни и безбедносни мерки - стратегии за безбедност дома и надвор, прибор за прва помош, како да дадеш вештачко дишење со реанимација, хајмлихов зафат итн…

✅ Медицинска нега - опис и совети за сите бебешки состојби и болести **, реакции после вакцина,  што да правиш, што можеш да направиш сам и кога да се јавиш на лекар, како да препознаеш сериозна болест - менингит, пневмонија, конвулзивни напади, респираторен синцицијален вирус (РСВ)

** опфатени бебешки состојби и болести: астма, бебешки акни, белези и исипи при раѓање, модринки и отоци, овчи сипаници, воспалување на солзната кесичка, грчеви (колики), затнатост, запек, себороичен дерматит, ангина, расеченици, дехидрирање, дијареа, алергија на лекови, инфекција на уво, треска, гасови, икање, убоди од инсекти, тремор, конјуктивит, киселини (рефлукс), никнување заби, папоче, реакции на вакцина, повраќање

✅ Најчесто поставувани прашања - проблеми и решенија по азбучен редослед за брзо пронаоѓање

✅ Обрасци и табели - за водење лична евиденција и следење за своето бебе

Дали ќе го прочиташ веднаш или ќе се информираш за конкретни прашања по потреба е твое. Но едно е сигурно, тоа дека прирачникот гарантира да те направи информиран родител за највозбудливиот предизвик.

Бебе упатство за употреба е прирачник кој е зачинет со интересен и забавен пристап и мноштво илустрации и графикони, прирачникот нуди вредни информации кои  треба да ги знаеш.

Ново бебе е највозбудливиот период од животот, но и предизвик исполнет со бројни прашања и грижи. Токму затоа постои популарниот прирачник Бебе Упатство.

 

 

Нарачај тука по цена од 390 денари 👇

Please enter your name.
Внеси телефонски број
Внеси адреса и Град

Достава до врата се врши следниот ден по нарачката. Доставата во Скопје е бесплатна. Доставата надвор од Скопје чини 60 денари - Карго експрес.

COVID-19 поради актуелната ситуација, можно е благо прологнирање на процесирањето и/или испораката на нарачките. Работиме да ги исполниме во најкус можен рок и редовно известуваме