Содржина на китот:

Што претставува производот NBL Glucosamine&Chondroitin

NBL Glucosamine&Chondroitin во својот состав содржи 750мг на чист глукозамин (не во облик на сол) и 600 мг на хондроитин. Со препорачаниот дневен внес на 2 таблети, ги задоволувате дневните потребни од 1500мг на глукозамин и 1200мг на хондроитин.

Состав на секоја филм обложена таблета:

Глукозамин HCl - 750mg

Хондроитин Сулфат - 600mg

Полнители (микрокристална целулоза (Е460), сорбитол (Е420)), стабилизатори (поливинилпиролидон (Е1201), кроскармелоза натриум (Е468)), , средства за сушење (стеаринска киселина (Е570), магнезиум стеарат (Е470)).

 
 

Зошто е особено важно да правиме суплементација со глукозамин?

Факт 1 - После 25-та година од животот телото ја губи способноста да создава глукозамин.

Факт 2 - Болестите, повредите и стареењето ги намалуваат нивоата на глукозамин во телото.

Факт 3 - Ризик фактори кои доведуваат до губење на глукозамин:

Генетски фактори

Зголемена физичка активност (постојан притисок врз зглобовите)

Не доволна физичка активност

Прекумерена тежина

 
 

Глукозаминот е основата за создавање на ‘рскавицата во коските и зглобовите

Како глукозаминот ја остварува својата функција во телото

Глукозаминот игра улога за изградба на компонентите на ‘рскавицата. Понатаму овие компоненти градат мост со хијалуронска киселина и колаген, со што се обезбедува целосна цврстина, еластичност и флексибилност на зглобовите.

Глукозаминот претставува основен изградлив блок врз кој понатаму се поврзуваат другите компоненти на ‘рскавицата, се заедно познато под името “колагенски матрикс”. Она што е важно да се истакне дека за да се формира колаганскиот матрикс, потребно ни е глукозамин.

 
 

За мажи и жени над 18 години

За професионални спортисти и рекреативци

За луѓе чија работа вклучува долго и постојано седење или стоење

За луѓе со намалена физичка активност и зголемена телесна тежина

Едноставно секаде каде има постојан притисок врз зглобовите, со што се губи нивната еластичност и флексибилност

 
 

Глукозаминот е добиен од морски плодови (ракови, школки),хондроитинот од ‘рскавица од ајкула.

Сертифицирано од Zhejiang Aoxing Biotechnology Co.,Ltd

Само со 2 таблети се внесува дневната препорачана доза од 1500мг на глукозамин и 1200мг на хондроитин според клинички студии за видливи резултати

Произведен според барањата на ЕУ и ГМО нормите

Не содржи ГМО согласно EU 2001/18/EEC

Филм гелирани таблети

Особено важно за професионални спортисти

Не содржи психотропни, наркотични и токсични супстанци во согланост со World Anti-Doping Agancy-WADA

 
 

Препорачаната дневна доза (2 таб) содржи: 1500мг чист глукозамин (не во облик на сол), 1200мг хондроитин.

Потребно е да се пие минимум 3 месеци, а потоа може да се направи пауза од 1 месец, но повторно се продолжува 3 месеци без пауза и се така наизменично.

Предупредувања:

Се чува на температура под 250C, во сопственото пакување.

Чувајте го производот надвор од дофат на деца.

Пациенти со диајабетес или пациенти кои се алергични на некоја од состојките на овој лек треба да се консултираат со нивниот лекар пред да почнат да го користат.

Не се препорачува да се користи за време на бременост.

Овој производот е додаток на исхрана и не е замена за разновидна исхрана.

 
 

ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛОТ

Нобел Илач Турција постои од 1964, оттогаш работиме за Вашето здравје

55 години создаваме водечки брендови во Турција;

Броиме 3900 вработени

Поседуваме 4 фабрики лоцирани во 3 различни држави

Присутни сме во 20 држави ширум светот

Извозуваме за преку 40 држави

Со повеќе од половина век искуство, Нобел Илач претставува високо почитувана фармацевтска компанија со 100% домашен капитал.

НАША МИСИЈА

Ние сме доверлива, глобална институција која ги почитува универзалните вредности

НАША ВИЗИЈА

Да создаваме иновативни призводи за квалитетен живот

https://www.facebook.com/nobel.nobelovci/videos/vb.100030720282464/154838775550131/?type=2&video_source=user_video_tab

 
Испорака во Скопје правиме истиот ден за нарачките реализирани до 10ч. Во спротивно испорачуваме следниот ден. Испораката вон Скопје е +1 ден. Цена на испорака во Скопје е 45 денари, вон Скопје е 100 денари. Поради мерките за здравствена безбедност што се во сила за заштита на нашите вработени, може да се случи благо доцнење со испораката надвор од Скопје. Благодарни сме за вашето трпение.
0
    Моја нарачка
    Empty CartСеуште немаш нарачка