Подготовки на домот - кои се основните и дополнителни реквизити и бебешка галантерија кои ти требаат…

Општа грижа - како да се поврзеш со бебето, избор на цуцли, игри за зајакнување, држење, повивање, масирање итн…

Исхрана на бебето - распоред и мерење на исхраната, доење, исхрана од шише, одржување хигиена при исхрана, воведување цврста храна итн…

Програмирање режим на спиење  - техники за програмирање на спиењето,  дома и надвор…

Општо одружување - пелени, хигиена, шишање, облекување, заштита од топло и ладно…

Раст и развој - како да го следиш развојот, како да ги мериш рефлексите, развојни пресвртници месец по месец, вербална комуникација, движење на бебето,  тежина и должина, како да го надминеш стравот од одвојување, справување со нервозни испади…

Итни и безбедносни мерки - стратегии за безбедност дома и надвор, прибор за прва помош, како да дадеш вештачко дишење со реанимација, хајмлихов зафат итн…

Медицинска нега - опис и совети за сите бебешки состојби и болести **, реакции после вакцина,  што да правиш, што можеш да направиш сам и кога да се јавиш на лекар, како да препознаеш сериозна болест - менингит, пневмонија, конвулзивни напади, респираторен синцицијален вирус (РСВ)

** опфатени бебешки состојби и болести: астма, бебешки акни, белези и исипи при раѓање, модринки и отоци, овчи сипаници, воспалување на солзната кесичка, грчеви (колики), затнатост, запек, себороичен дерматит, ангина, расеченици, дехидрирање, дијареа, алергија на лекови, инфекција на уво, треска, гасови, икање, убоди од инсекти, тремор, конјуктивит, киселини (рефлукс), никнување заби, папоче, реакции на вакцина, повраќање

Најчесто поставувани прашања - проблеми и решенија по азбучен редослед за брзо пронаоѓање

Обрасци и табели - за водење лична евиденција и следење за своето бебе

Дали ќе го прочиташ веднаш или ќе се информираш за конкретни прашања по потреба е твое. Но едно е сигурно, тоа дека прирачникот гарантира да те направи информиран родител за највозбудливиот предизвик.

Ново бебе е највозбудливиот период од животот, но и предизвик исполнет со бројни прашања и грижи. Токму затоа постои популарниот прирачник Бебе Упатство. 

 
 

Информации за испораката

Вршиме лична испорака до врата следниот ден по нарачката, дома или на работно место.

Доставувач јавува телефонски пред испораката

Испораката во Скопје е БЕСПЛАТНА

Испораката надвор Скопје чини 100 ден за Карго експрес

 
Испорака во Скопје правиме истиот ден за нарачките реализирани до 10ч. Во спротивно испорачуваме следниот ден. Испораката вон Скопје е +1 ден. Цена на испорака во Скопје е 45 денари, вон Скопје е 100 денари. Поради мерките за здравствена безбедност што се во сила за заштита на нашите вработени, може да се случи благо доцнење со испораката надвор од Скопје. Благодарни сме за вашето трпение.
0
Моја нарачка
Empty CartСеуште немаш нарачка