Што претставува производот NBL Glucosamine & Chondroitin & MSM

NBL Glucosamine & Chondroitin & MSM во својот состав содржи 750мг на чист глукозамин (не во облик на сол) и 600 мг на хондроитин и 300мг МСМ (метил сулфонил метан). Со препорачаниот дневен внес на 2 таблети, ги задоволувате дневните потребни од 1500мг на глукозамин, 1200мг на хондроитин и 600 мг МСМ.

Состав на секоја филм обложена таблета:

Глукозамин HCl - 750mg

Хондроитин Сулфат - 600mg

МСМ (метил сулфонил метан)300mg

1. Полнители (микрокристална целулоза (Е460), сорбитол (Е420)), стабилизатори (поливинилпиролидон (Е1201), кроскармелоза натриум (Е468)), , средства за сушење (стеаринска киселина (Е570), магнезиум стеарат (Е470)).

 
 

Зошто е особено важно да правиме суплементација со глукозамин?

Факт 1 - После 25-та година од животот телото ја губи способноста да создава глукозамин.

Факт 2 - Болестите, повредите и стареењето ги намалуваат нивоата на глукозамин во телото.

Факт 3 - Ризик фактори кои доведуваат до губење на глукозамин:

Генетски фактори

Зголемена физичка активност (постојан притисок врз зглобовите)

Не доволна физичка активност

Прекумерена тежина

 
 

Глукозаминот е основата за создавање на ‘рскавицата во коските и зглобовите

Како глукозаминот ја остварува својата функција во телото

Глукозаминот игра улога за изградба на компонентите на ‘рскавицата. Понатаму овие компоненти градат мост со хијалуронска киселина и колаген, со што се обезбедува целосна цврстина, еластичност и флексибилност на зглобовите.

Глукозаминот претставува основен изградлив блок врз кој понатаму се поврзуваат другите компоненти на ‘рскавицата, се заедно познато под името “колагенски матрикс”. Она што е важно да се истакне дека за да се формира колаганскиот матрикс, потребно ни е глукозамин.

 
 

За мажи и жени над 18 години

За професионални спортисти и рекреативци

За луѓе чија работа вклучува долго и постојано седење или стоење

За луѓе со намалена физичка активност и зголемена телесна тежина

Едноставно секаде каде има постојан притисок врз зглобовите, со што се губи нивната еластичност и флексибилност

 
 

Глукозаминот е добиен од морски плодови (ракови, школки), а хондроитинот од ‘рскавица од ајкула.

Сертифицирано од Zhejiang Aoxing Biotechnology Co.,Ltd

Само со 2 таблети се внесува дневната препорачана доза од 1500мг на глукозамин и 1200мг хондроитин според клинички студии за видливи резултати

Произведен според барањата на ЕУ и ГМО нормите

Не содржи ГМО согласно EU 2001/18/EEC

Филм гелирани таблети

Особено важно за професионални спортисти

Не содржи психотропни, наркотични и токсични супстанци во согланост со World Anti-Doping Agancy-WADA

 
 

Препорачаната дневна доза (2 таб) содржи: 1500мг на чист глукозамин (не во облик на сол), 1200мг хондроитин и 600мг МСМ (метил сулфонил метан).

Потребно е да се пие минимум 3 месеци, а потоа може да се направи пауза од 1 месец, но повторно се продолжува 3 месеци без пауза и се така наизменично.

Предупредувања:

Се чува на температура под 25C, во сопственото пакување.

Чувајте го производот надвор од дофат на деца.

Пациенти со диајабетес или пациенти кои се алергични на некоја од состојките на овој лек треба да се консултираат со нивниот лекар пред да почнат да го користат.

Не се препорачува да се користи за време на бременост.

Овој производот е додаток на исхрана и не е замена за разновидна исхрана.

 
 

Kiwi.mk ги испорачува вашите производи до врата! Уредно и ефикасно без да ви биде вам дополнителна обврска. Испораката во Скопје ја вршиме ние со нашите брзи и насмеани доставувачи, додека испораката вон Скопје ја вршиме преку нашата партнер компанија КАРГО Експрес. 


Колку чини достава? 

Освен кога е наведено дека доставата е бесплатна за производот, испораката во Скопје чини 45 денари.

Испорака вон Скопје чини 100 денари за Карго експрес. 


Кога ќе ја добијам нарачаката?

Во Скопје: испораката ќе биде истиот ден доколку нарачката е направена до 12ч напладне, и следниот ден доколку нарачката е направена по 12ч.


Вон Скопје: испораката ќе биде испратедна по карго истиот ден доколку нарачката е направена до 12ч напладне, а тоа значи дека следниот ден ќе биде кај тебе. Нарачките по 12ч ги испраќаме следниот ден по карго, а тоа значи дека ќе ги добиете ден потоа. 


Контакт

За прашања кликни на   info@kiwi.mk или на месенџер кликни тука  ТУКА

🙂 ќе се потрудиме да одговориме веднаш  


 
COVID-19 | поради актуелната ситуација и градежните активности низ скопските улици, можно е благо пролонгирање на процесирањетo и/или испораката. Работиме да ги исполниме во најкус можен рок и редовно известуваме.
0