, 7 совети за новото бебе
, 7 совети за новото бебе

Како повеќе да уживате со бебето во првата година

Знам...од лично искуство! , 7 совети за новото бебе Првата година со ново бебе знае да биде стресна. Небитно дали е прво или трето, секое си е уникатно. Тоа е прекрасна фаза од животот за родителот, но во исто време е доста напорна.  Погледни седум практични совети кои ќе ти ја олеснат првата година тебе и на бебето, и ќе ви овозможат заедно да ја уживате уште повеќе.

1. ВНИМАТЕЛНО СЛЕДИ ГО ЗДРАВЈЕТО НА БЕБЕТО

Знај дека во првата година бебињата ќе се разболуваат. Тоа е природен дел од нивниот развој. Тие за првпат се изложуваат на микроорганизми преку кои пак го развиваат и градат својот имун систем за да понатаму порснат во здрави возрасни индивидуи.  Следи ги сите знаци и симптоми, некои состојби се третираат во домашни услови со добро познати решенија, но за некои пак е потребна стручна лекарска грижа. До тебе е да препознаеш кога треба да се јавиш на лекар, а кога не.

2. НЕ ТРУПАЈ ПРЕМНОГУ СТВАРИ

На бебчето не му се потребни сѐ и сешто од ствари како што многумина мислат. За време на првата година бебето расте толку брзо што во просек му доаѓа по еднаш да го облече секое парче облека пред да го надрасне. Одлучи што е најважно и купи го само тоа. 

3. ПОБАРАЈ ПОМОШ

Запомни дека не мора сѐ  да правиш сама.  Можеби се чувствуваш како да признаваш пораз но запамти дека барањето помош не е знак на слабост, туку напротив, тоа е силна особина. Тоа кажува дека ги знаеш своите лимити. 

4. ТРУДИ СЕ ДА СПИЕШ ДОВОЛНО

Спиењето е премногу важно за секого. Ако не спиеш доволно ќе имаш потешкотии со грижата за бебето. Спиењето е важно и за бебето да расте и развива. Редот на спиење може да се програмира. Организирај и програмирај го својот сон и сонот и на бебето.

5. ИМАЈ РЕД И РАСПОРЕД

Најлесниот начин да си го "зачуваш паметот" за време на првата година е да се придржуваш кон јасен распоред. Бебето мора да стекне ред кој потоа ќе си го препознава и ќе го очекува. На пример, воспоставуање и придржување кон време за спиење и дремки, јадење, играње.. и сл.. носи голем бенефит за сите. 

6. НЕМОЈ ДА ПАНИЧИШ

Запомни, не мораш да бидеш најдобрата мајка на свет, треба само да бидеш најдобрата мајка што можеш да бидеш, ти за твоето бебе. Не е страшно доколку куќата ти е нечиста, или заборавиш да испререш, не е крај на светот. Не се оптоварувај да ти биде сѐ стокмено. Посвети се на уживање со бебето затоа што тие растат  брзо. А времето не се враќа. 

7. ПЛАНИРАЈ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ

Ако не си посветиш време себеси ќе “прегориш”. Потребен ти е планиран одмор за "полнење на батериите". Многу мајки чувстуваат како да го губат својот идентитет после породувањето. Одвојвуањето по некоја минута за себе одвреме навреме може да ти помогне да се пронајдеш себе си повторно. 

Уживајте си ја привата година заедно, растат многу брзо! , 7 совети за новото бебе

Во меѓувреме, од сесрце ти го препорачувам нашиот преубав прирачник за грижа на бебето во првата година. Погледни го подолу.

Нашата успешна приказна

Нашата приказна започна кога баравме светски популарна книга со желба да ја лиценцираме, преведеме и издадеме на наш јазик, за наши читатели. Но целта не ни беше само да издадеме било која книга или бестселер, туку книга која ќе биде вистински практична и од голем бенефит за читателот. Тоа ни беше приоритет број еден!

Светски популарниот американски прирачник со 4,6 од 5 рејтинг на Amazon

, 7 совети за новото бебе

Уште во првиот момент кога ја пронајдовме, едногласно одлучивме тоа да да биде светски популарниот прирачник за бебе во првата година BABY OWNER’S MANUAL од познатиот американски педијатар Dr. Louis Borgenicht.  Книга со 4.6/5 star , 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе rating на AMAZON.

Преведувањето и издавањето беше многу успешно. Го направивме со познатата издавачка куќа АРСЛАМИНА од Скопје во 2014та година. Оттогаш приачникот успешно им користеше на преку 5,000 мајки и татковци во првата година на своите бебиња. Оттогаш добиваме само позитивен фидбек од секој оној кој го користел. Тоа е навистина наша гордост, наша успешно постигната цел! ☺️

Прирачник со практични совети за првата година

, 7 совети за новото бебе

“ од повивање до како да реагираш во итни ситуации ... се' е внатре ”

Зошто го обожаваат мајките?

Едноставно е! Прирачникот содржи практични совети и сите потребни информации за првата година на бебето. Зачинет е со интересен и забавен стил и многу илустрации, графикони, табели и распореди. Прирачникот нуди вредни информации кои експерт мама и тато треба да ги знаат.  Информации кои лесно се пронаоѓаат во моментот кога најмногу се потребни. Буквално во една до две минути. Со јасни чекори и решенија за секоја дилема. Погледни подолу што содржи прирачникот. 

 

Што содржи прирачникот?

✅ Подготовки на домот - кои се основните и дополнителни реквизити и бебешка галантерија кои ти требаат…

Општа грижа - како да се поврзеш со бебето, избор на цуцли, игри за зајакнување, држење, повивање, масирање итн…

Исхрана на бебето - распоред и мерење на исхраната, доење, исхрана од шише, одржување хигиена при исхрана, воведување цврста храна итн…

Програмирање режим на спиење  - техники за програмирање на спиењето,  дома и надвор…

Општо одружување - пелени, хигиена, шишање, облекување, заштита од топло и ладно…

Раст и развој - како да го следиш развојот, како да ги мериш рефлексите, развојни пресвртници месец по месец, вербална комуникација, движење на бебето,  тежина и должина, како да го надминеш стравот од одвојување, справење со нервозни испади…

Итни и безбедносни мерки - стратегии за безбедност дома и надвор, прибор за прва помош, како да дадеш вештачко дишење со реанимација, хајмлихов зафат итн…

Медицинска нега - опис и совети за сите бебешки состојби и болести **, реакции после вакцина,  што да правиш, што можеш да направиш сам и кога да се јавиш на лекар, како да препознаеш сериозна болест - менингит, пневмонија, конвулзивни напади, респираторен синцицијален вирус (РСВ)

** опфатени бебешки состојби и болести: астма, бебешки акни, белези и исипи при раѓање, модринки и отоци, овчи сипаници, воспалување на солзната кесичка, грчеви (колики), затнатост, запек, себороичен дерматит, ангина, расеченици, дехидрирање, дијареа, алергија на лекови, инфекција на уво, треска, гасови, икање, убоди од инсекти, тремор, конјуктивит, киселини (рефлукс), никнување заби, папоче, реакции на вакцина, повраќање

Најчесто поставувани прашања - проблеми и решенија по азбучен редослед за брзо пронаоѓање

Обрасци и табели - за водење лична евиденција и следење за своето бебе

Дали ќе го прочиташ веднаш или ќе се информираш за конкретни прашања по потреба е твое. Но едно е сигурно, тоа дека прирачникот гарантира да те направи информирана мајка спремна за највозбудливиот предизвик.

над 5000 задоволни мајки кај нас, над половина милион ширум светот

, 7 совети за новото бебе

Што велат мајките?

"Одлична книга за секоја жена што станува мајка" - Драгана Ј. од Скопје

Нарачај онлајн на kiwi.mk. Доствуваме до врата следниот ден.

над 5000 продадени прирачници кај нас, над половина милион ширум светот

, 7 совети за новото бебе

Зачинет со интересен и забавен стил и многу илустрации и графикони, прирачникот нуди вредни информации кои експерт мама треба да ги знае. Новото мајчинство е највозбудливиот период од животот, но и предизвик исполнет со бројни прашања и грижи. Токму затоа постои популарниот прирачник Бебе Упатство.

Преведена на повеќе од 25 јазици, БЕБЕ – упатство е продадена во повеќе од 500,000 примероци ширум светот. Оваа е ревидирана и дополнета верзија нуди нови медицински и родителски совети, вклучувајќи:

•нов дел за моментално пронаоѓање на бараната информација или решение. Чек листи за редовно одржување со цел бебето секогаш да добива навремена и правилна грижа

•најчесто поставувани прашања и одговори

•најновите информации поврзани со осетливи теми како што се вакцинации, нишалки за бебиња, позиции на спиење 

• и многу повеќе

Со нејзиниот модерен дизајн, корисни и важни совети и шематски прикази, БЕБЕ – упатство е и совршен подарок за родители кои очекуваат принова. 

Авторот на прирачникот Dr. Louis Borgenicht, е лиценциран педијатар во Американската Педијатриска Академија. Тој е посочен како “најдобар педијатар во Јута” од страна на Ladies’ Home Journal и U.S. News and World Report.

ISBN: 978-608-229-708-8

Димензија: 16 х 12 см 

Број на страници: 253

Продажба: само ONLINE 

, 7 совети за новото бебе
, 7 совети за новото бебе
, 7 совети за новото бебе
Нарачај онлајн на kiwi.mk. Доствуваме до врата следниот ден.
, 7 совети за новото бебе

Како повеќе да уживате со бебето во првата година

Знам...од лично искуство! ☺️ Првата година со ново бебе знае да биде стресна. Небитно дали е прво или трето, секое си е уникатно. Тоа е прекрасна фаза од животот за родителот, но во исто време е доста напорна.  Погледни седум практични совети кои ќе ти ја олеснат првата година тебе и на бебето, и ќе ви овозможат заедно да ја уживате уште повеќе.

1. ВНИМАТЕЛНО СЛЕДИ ГО ЗДРАВЈЕТО НА БЕБЕТО

Знај дека во првата година бебињата ќе се разболуваат. Тоа е природен дел од нивниот развој. Тие за првпат се изложуваат на микроорганизми преку кои пак го развиваат и градат својот имун систем за да понатаму порснат во здрави возрасни индивидуи.  Следи ги сите знаци и симптоми, некои состојби се третираат во домашни услови со добро познати решенија, но за некои пак е потребна стручна лекарска грижа. До тебе е да препознаеш кога треба да се јавиш на лекар, а кога не.

2. НЕ ТРУПАЈ ПРЕМНОГУ СТВАРИ

На бебчето не му се потребни сѐ и сешто од ствари како што многумина мислат. За време на првата година бебето расте толку брзо што во просек му доаѓа по еднаш да го облече секое парче облека пред да го надрасне. Одлучи што е најважно и купи го само тоа.

3. ПОБАРАЈ ПОМОШ

Запомни дека не мора сѐ  да правиш сама.  Можеби се чувствуваш како да признаваш пораз но запамти дека барањето помош не е знак на слабост, туку напротив, тоа е силна особина. Тоа кажува дека ги знаеш своите лимити.

4. ТРУДИ СЕ ДА СПИЕШ ДОВОЛНО

Спиењето е премногу важно за секого. Ако не спиеш доволно ќе имаш потешкотии со грижата за бебето. Спиењето е важно и за бебето да расте и развива. Редот на спиење може да се програмира. Организирај и програмирај го својот сон и сонот и на бебето.

5. ИМАЈ РЕД И РАСПОРЕД

Најлесниот начин да си го "зачуваш паметот" за време на првата година е да се придржуваш кон јасен распоред. Бебето мора да стекне ред кој потоа ќе си го препознава и ќе го очекува. На пример, воспоставуање и придржување кон време за спиење и дремки, јадење, играње.. и сл.. носи голем бенефит за сите.

6. НЕМОЈ ДА ПАНИЧИШ

Запомни, не мораш да бидеш најдобрата мајка на свет, треба само да бидеш најдобрата мајка што можеш да бидеш, ти за твоето бебе. Не е страшно доколку куќата ти е нечиста, или заборавиш да испререш, не е крај на светот. Не се оптоварувај да ти биде сѐ стокмено. Посвети се на уживање со бебето затоа што тие растат  брзо. А времето не се враќа.

7. ПЛАНИРАЈ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ

Ако не си посветиш време себеси ќе “прегориш”. Потребен ти е планиран одмор за "полнење на батериите". Многу мајки чувстуваат како да го губат својот идентитет после породувањето. Одвојвуањето по некоја минута за себе одвреме навреме може да ти помогне да се пронајдеш себе си повторно.

Уживајте си ја привата година заедно, растат многу брзо! 🤗

Во меѓувреме, од сесрце ти го препорачувам нашиот преубав прирачник за грижа на бебето во првата година. Погледни го подолу.

Нашата успешна приказна

Нашата приказна започна кога баравме светски популарна книга со желба да ја лиценцираме, преведеме и издадеме на наш јазик, за наши читатели. Но целта не ни беше само да издадеме било која книга или бестселер, туку книга која ќе биде вистински практична и од голем бенефит за читателот. Тоа ни беше приоритет број еден!

Светски популарниот американски прирачник со 4,6 од 5 рејтинг на Amazon

, 7 совети за новото бебе

Уште во првиот момент кога ја пронајдовме, едногласно одлучивме тоа да да биде светски популарниот прирачник за бебе во првата година BABY OWNER’S MANUAL од познатиот американски педијатар Dr. Louis Borgenicht.  Книга со 4.6/5 star , 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе, 7 совети за новото бебе rating на AMAZON.

Прирачник со практични совети за првата година

, 7 совети за новото бебе

Преведувањето и издавањето беше многу успешно. Го направивме со познатата издавачка куќа АРСЛАМИНА од Скопје во 2014та година. Оттогаш приачникот успешно им користеше на преку 5,000 мајки и татковци во првата година на своите бебиња. Оттогаш добиваме само позитивен фидбек од секој оној кој го користел. Тоа е навистина наша гордост, наша успешно постигната цел! , 7 совети за новото бебе

“ од повивање до како да реагираш во итни ситуации ... се' е внатре ”

Зошто го обожаваат мајките?

Едноставно е! Прирачникот содржи практични совети и сите потребни информации за првата година на бебето. Зачинет е со интересен и забавен стил и многу илустрации, графикони, табели и распореди. Прирачникот нуди вредни информации кои експерт мама и тато треба да ги знаат.  Информации кои лесно се пронаоѓаат во моментот кога најмногу се потребни. Буквално во една до две минути. Со јасни чекори и решенија за секоја дилема. Погледни подолу што содржи прирачникот. 

 

Што содржи прирачникот?

✅ Подготовки на домот - кои се основните и дополнителни реквизити и бебешка галантерија кои ти требаат…

Општа грижа - како да се поврзеш со бебето, избор на цуцли, игри за зајакнување, држење, повивање, масирање итн…

Исхрана на бебето - распоред и мерење на исхраната, доење, исхрана од шише, одржување хигиена при исхрана, воведување цврста храна итн…

Програмирање режим на спиење  - техники за програмирање на спиењето,  дома и надвор…

Општо одружување - пелени, хигиена, шишање, облекување, заштита од топло и ладно…

Раст и развој - како да го следиш развојот, како да ги мериш рефлексите, развојни пресвртници месец по месец, вербална комуникација, движење на бебето,  тежина и должина, како да го надминеш стравот од одвојување, справење со нервозни испади…

Итни и безбедносни мерки - стратегии за безбедност дома и надвор, прибор за прва помош, како да дадеш вештачко дишење со реанимација, хајмлихов зафат итн…

Медицинска нега - опис и совети за сите бебешки состојби и болести **, реакции после вакцина,  што да правиш, што можеш да направиш сам и кога да се јавиш на лекар, како да препознаеш сериозна болест - менингит, пневмонија, конвулзивни напади, респираторен синцицијален вирус (РСВ)

** опфатени бебешки состојби и болести: астма, бебешки акни, белези и исипи при раѓање, модринки и отоци, овчи сипаници, воспалување на солзната кесичка, грчеви (колики), затнатост, запек, себороичен дерматит, ангина, расеченици, дехидрирање, дијареа, алергија на лекови, инфекција на уво, треска, гасови, икање, убоди од инсекти, тремор, конјуктивит, киселини (рефлукс), никнување заби, папоче, реакции на вакцина, повраќање

Најчесто поставувани прашања - проблеми и решенија по азбучен редослед за брзо пронаоѓање

Обрасци и табели - за водење лична евиденција и следење за своето бебе

Дали ќе го прочиташ веднаш или ќе се информираш за конкретни прашања по потреба е твое. Но едно е сигурно, тоа дека прирачникот гарантира да те направи информирана мајка спремна за највозбудливиот предизвик.

над 5000 задоволни мајки кај нас, над половина милион ширум светот

, 7 совети за новото бебе

Што велат мајките?

"Одлична книга за секоја жена што станува мајка" - Драгана Ј. од Скопје

Нарачај онлајн на kiwi.mk. Доствуваме до врата следниот ден.

над 5000 продадени прирачници кај нас, над половина милион ширум светот

, 7 совети за новото бебе

Зачинет со интересен и забавен стил и многу илустрации и графикони, прирачникот нуди вредни информации кои експерт мама треба да ги знае. Новото мајчинство е највозбудливиот период од животот, но и предизвик исполнет со бројни прашања и грижи. Токму затоа постои популарниот прирачник Бебе Упатство.

Преведена на повеќе од 25 јазици, БЕБЕ – упатство е продадена во повеќе од 500,000 примероци ширум светот. Оваа е ревидирана и дополнета верзија нуди нови медицински и родителски совети, вклучувајќи:

•нов дел за моментално пронаоѓање на бараната информација или решение. Чек листи за редовно одржување со цел бебето секогаш да добива навремена и правилна грижа

•најчесто поставувани прашања и одговори

•најновите информации поврзани со осетливи теми како што се вакцинации, нишалки за бебиња, позиции на спиење 

• и многу повеќе

Со нејзиниот модерен дизајн, корисни и важни совети и шематски прикази, БЕБЕ – упатство е и совршен подарок за родители кои очекуваат принова. 

Авторот на прирачникот Dr. Louis Borgenicht, е лиценциран педијатар во Американската Педијатриска Академија. Тој е посочен како “најдобар педијатар во Јута” од страна на Ladies’ Home Journal и U.S. News and World Report.

ISBN: 978-608-229-708-8

Димензија: 16 х 12 см 

Број на страници: 253

Продажба: само ONLINE 

, 7 совети за новото бебе
, 7 совети за новото бебе
, 7 совети за новото бебе
Нарачај онлајн на kiwi.mk. Доствуваме до врата следниот ден.
COVID-19 поради актуелната ситуација, можно е благо пролонгирање на процесирањето и/или испораката на нарачките. Работиме да ги исполниме во најкус можен рок и редовно известуваме